Irland - 24. bis 29.03.2019

Exkursion der 7B-Klasse

So. 24.03. - Auf dem Weg von Dublin nach Galway - Ellys Tweet: Auf #Clonmacnois bekam der Spruch "über Leichen gehen" eine ganz neue Bedeutung. Geschichte wurde hier wieder zum Leben erweckt. #erstesGruppenbild

So. 24.03. - Abend - Selinas Tweet: Gestern Abend kamen wir in unserem Hostel in #Galway an. Später aßen wir im Pub McGills. #Galwaygirl

Mo. 25.03. - Jamie's report: The morning started with a calm, harmonic sound. Was it already time to get up? Thought we were allowed to sleep until 7:15. It was 6 AM. Yikes! Which idiot had forgotten to switch off their alarm? ME! Well, after that incident we went to get some breakfast which ended up to be quite plain, but at least veggie I guess ... Then at 8:30 we set off to the national park Connemara. On the way there we saw lots of sheep, cows and donkeys ... awesome! After a rollercoaster-like ride past the port with a few near-death experiences and a stop at a beautiful spot in the middle of the national park we arrived at Kylemore Abbey. A nice walk and 1000 pictures later, hunger suddenly struck me. A lovely scone with jam and tea are a must when in Ireland or Britain ... so I felt the urge to channel my inner Brit. Some pooping pigs in the gardens were also spotted amongst the beautiful flowers and bushes, trying to get rid of us. But all in all I really enjoyed the daytrip, 10 out of 10 for the sheep not giving a single sh*t.

Mo. 25. 03. - Back to Galway  Vicy's Tweet: #anotherdayanotheradventure a little group took a trip to salthill #nicetosee obviously we saw that one famous pub #galwaygirl and with our homies we had a lot of fun #secrets

Di. 26.03. - Celine's Tweet: Today we had to say #goodbye to Galway. The first stop of our journey were the #CliffsofMoher. Definitely worth a visit! After that we went to the Bunratty Castle and the Folk Park #watchyourstep.

Di. 26. 03. - First night in Dublin - Anabel's Tweet: We went to the restaurant #riverbar. The food was soo delicious, but a little bit too much! Then we bought some #candies and now we are chilling with life music.

Mi. 27.03. - (Ronja: Who thought some dusty old books could look so impressive? #TrinityCollege

Mi. 27.03. - Verenas Bericht: Heute trafen wir uns um 8:30 Uhr vor dem Eingang, gingen gemeinsam zum Trinity College Dublin und erforschten die Bücherei mit dem beeindruckenden Lesesaal. Lara, Sophie, Anabel und Verena erkundeten währenddessen die Stadt. Ein Teil der Klasse ging anschließend zu Fuß zum Gefängnis, die faule [Gebhard: #abenteuerlustige!] Gruppe fuhr mit dem Bus. Eine Gruppe besichtigte das Kilmainham Gaol Gefängnis, einen spannenden Schauplatz des irischen Unabhängigkeitskampfes, die andere das Modern Art Museum. Um 18:00 Uhr trafen wir uns noch kurz zu einer Besprechung und dann trennten sich unsere Wege um zu speisen.

Mi. 27.03. - Second night in Dublin - Annely's Tweet: eating some "Chinese" pizza #foodgoals now chilling with the guurls and destroying everyone at foosball #nosecrets #whateveryoudodontcomedownstairsplease #secrets #hashtag #followforfollow #likeforlike #justkid

Do. 28.03. - Sophias Bericht: Heute bin ich um 7:30 Uhr aufgestanden. Nach dem Frühstück bei The Rolling Donut ging die ganz Klasse zur National Gallery. Dort konnten wir zuerst eine Stunde alleine das Museum erkunden. Später stellten die Künstler der Klasse die Gemälde vor, welche wir im BE-Unterricht analysieren mussten. Danach blieb ich mit einem Teil der Klasse noch im Museum, wo wir weitere tolle Bilder sehen konnten. Zum Schluss mussten wir aber noch einmal das ganze Museum durchlaufen, um den Ausgang zu finden. Auf dem Weg zum Hostel waren wir noch in ein paar coolen Läden. Nach einem kurzen Aufenthalt im Zimmer gingen wir in die Stadt und kauften ein paar Sachen. Dann hatten wir die Idee, Richtung Hafen zu gehen, drehten aber um, da wir festgestellt hatten, dass wir viel zu weit hätten gehen müssen. Am Abend waren wir mexikanisch essen und genossen noch die letzten Stunden in Irland.

Do. 28.03. - Alina's Tweet: We saw some nice #pictures today, then ate in one of the typical #1000Irishbars! #girlsshoppingtour is a must, not go to bed too late cuz tomorrow #standupatthreeo'clock

Fr. 29.03. - return home - Lara's Tweet: We had to get up #abittooearly. Then we made our way to #AirportDublin, where some of us bought a #littlebreakfast. After that we flew to #Munich and took the bus to #Spittal. #tired #travel #athomeagain

Fotos: OStR Mag. Johann Zenz und Mag. Sandra Gebhard